• Fri frakt på alla prenumerationer
  • Barnens favoritvitaminer
  • Leveranstid 2-5 arbetsdagar
Hem » Blogg – Monkidsbloggen » När behöver barn extra kalcium?

När behöver barn extra kalcium?

Det finns flera källor till kalcium via kosten – mjölk, berikad växtdryck och mejeriprodukter är några exempel. Om ditt barn inte får i sig tillräckligt med kalcium via kosten kan du välja att ge tillskott.

Livsmedelsverkets rekommendationer

Det rekommenderade dagliga intaget av kalcium hos barn varierar beroende på åldern. Barn som är 1-5 år rekommenderas 600 milligram per dag, barn som är 6-9 år rekommenderas 700 milligram per dag och barn och tonåringar som är 10-17 år rekommenderas 900 milligram per dag. Här är hela listan över Livsmedelsverkets rekommendationer.

Hur mycket kalcium finns det i ett glas mjölk?

Mjölk innehåller olika mycket kalcium beroende på dess fetthalt och vilken typ det är. Men ungefär kan man räkna med att ett glas innehåller cirka 300 milligram kalcium. Kolla alltid näringsinnehållet på förpackningen för att få exakta siffror.

Varför behöver barn kalcium?

Kalcium är en mineral som behövs för att barns benstomme ska växa och utvecklas normalt. Långvarig kalciumbrist kan orsaka benskörhet. Hon barn kan det leda till tillväxthämningar.

D-vitamin + kalcium = sant

För att kroppen ska kunna ta upp kalcium på bästa sätt bör den ätas tillsammans med andra näringsämnen, som D-vitamin. Monkids D-vitamin Kalcium med smak av jordgubb är en tuggtablett som ger ett tillskott av kalcium och D-vitamin. Den rekommenderade dagsdosen är 1-2 gummies per dag beroenden på hur mycket kalcium barnet får sig via kosten.

Mer D-vitamin i Monkids multivitaminer

Är det primärt D-vitamin du vill ge ditt barn rekommenderar vi någon av Monkids Multivitaminer för barn. De innehåller mer D-vitamin per gummy.

Loading