Vår story

Monkids story börjar 2015. Då hade Pelle och Anna hade drivit apotek i några år. Ofta kom det in föräldrar med frågor om sina barns kost och hälsa; 

”Får mina barn i sig tillräckligt, dom vägrar äta grönsaker?”,
”Mitt barn har inte ätit fisk på två år, finns det några komplement?”,
”Jag får inte i mitt barn kosttillskott, hon spottar bara ut” och
”Jag har hört att den svenska jorden är näringsfattig, borde vi äta något tillskott?”

Monkids familjen

Osäkerheten och oron som Pelle och Anna såg hos många föräldrar sådde ett frö. Kan vi ta fram ett kosttillskott som barn verkligen älskar och vuxna samtidigt kan känna sig trygga med? Kan vi skapa en win-win-situation med vitaminer utan minsta tjat? Kan vi ge föräldrar en fight mindre?

Då var kosttillskottshyllorna mest till för vuxna och de få barnprodukter som erbjöds barn hade dålig konsistens eller konstig bismak. Man konstaterade också, efter att ha tagit del av studier, att påståendena om de utarmade svenska jordarna faktiskt stämde. Behovet var tydligt: det fattades en god och tuggbar vitamin till barn på den svenska marknaden.  

Efter några års utveckling hade man skapat Monkids – vitaminer som förenklar vardagen. 2017 lanserades varumärket som snabbt listades på alla apotek.

Pelle och Anna fick direktrespons från kunder på apoteken som berättade historier om hur Monkids kommit in i deras liv och faktiskt förenklat en vardagssituation. ”När mina barn vet att de ska få sina vitaminer efter maten äter de faktiskt bättre”, ”Mina barn älskar sina Monkids, tack!”, ”Även om det är någon vecka när mitt barn inte äter så mycket grönsaker är jag inte orolig längre” och ”Jag hoppas mitt barn snart börjar gilla fisk, men just nu orkar vi inte bråka om det utan känner oss trygga med er fiskolja!”. 

Monkids fortsätter sin vision om att försöka förenkla vardagen genom att erbjud goda vitaminer och fiskolja som barn verkligen vill ha. För de som äter dåligt, för de som inte dricker mjölk, för de som spottar ut fisk, för de som behöver tillskott av järn och för de som behöver mer D-vitamin under den mörka årstiden.  

Yummy Gummy.

Lär känna Christopher, Anna, Pelle, Helena och Peter.

Acrilex Egenvård (som äger Monkids™) är ett egenvårdsföretag som utvecklar och marknadsför växtbaserade kosttillskott, fiskolja, vitaminer och mineraler. Sedan 1998 har vi varit en del i och utvecklat svensk egenvård.