• Fri frakt på alla prenumerationer
  • Barnens favoritvitaminer
  • Leveranstid 2-5 arbetsdagar


Vilka vitaminer kan jag ge mitt barn? Svaret finns i Vitaminkollen!

Vilka vitaminer kan jag ge mitt barn? Klicka på det/de behov som stämmer in på ditt barn och få personliga rekommendationer.

Mitt barn äter inte så mycket grönsaker och frukt 

Livsmedelsverket rekommenderar barn 4-10 år att äta 400 gram frukt och grönsaker varje dag. Några tips för att få i barnen mer frukt och grönt är att mixa ner i smoothies och servera grönsaker innan maten. Kosttillskott ersätter inte en allsidig kost eller hälsosam livsstil, men om du vill komplettera ditt barns kost med med ett tillskott rekommenderar vi följande:

⬆︎Mitt barn äter inte så mycket fisk

Äter ditt barn dåligt med fisk? Livsmedelsverkets rekommendation är att vi ska äta fisk 2-3 gånger i veckan, varav fet fisk en av dessa. Har man ett barn som inte äter fisk är rekommendationen att ge 10 mikrogram D-vitamin i tillskott varje dag.

Alla Monkids Multivitaminer och Monkids D-vitamin innehåller 10 mikrogram D-vitamin/gummy. Välj antingen ett rent tillskott av D-vitamin, eller en multivitamin för att ge barnet fler vitaminer.

För att säkerställa ett jämnt intag av omega-3-fettsyran DHA, som finns naturligt i fet fisk och alger, kan du även ge Monkids Fiskolja. Kombinera någon av multivitaminerna med fiskolja för ett jämnt intag av både D-vitamin och omega-3.

⬆︎Jag vill ge mitt barn tillskott av D-vitamin

Det rekommenderade dagliga intaget av D-vitamin för barn och vuxna, 2–75 år, är 10 mikrogram enligt Livsmedelsverket. Det är svårare att täcka dagsbehovet av D-vitamin under vinterhalvåret i mörka Sverige. Alla Monkids multivitaminer och Monkids D-vitamin innehåller hela dagsdosen av D-vitamin. En gummy om dagen räcker! 

⬆︎Mitt barn petar i maten

Det är inte ovanligt att barn äter sämre i perioder. Vill du säkerställa ett jämnt intag av vitaminer och mineraler rekommenderar vi följande produkter. Kosttillskott ersätter inte en allsidig kost eller hälsosam livsstil.

⬆︎


Jag vill ge mitt barn/min tonåring extra C-vitamin och zink

C-vitamin och zink bidrar till immunsystemets normala funktion. Säkerställ ett jämnt intag av både C-vitamin och zink med någon av dessa produkter:

⬆︎Mitt barn äter vegetarisk/vegansk kost

Att äta en växtbaserad kost har många hälsofördelar. Som förälder till ett barn med vegetarisk eller vegansk kosthållning kan man behöva planera måltiderna lite mer noggrant för att säkerställa att de näringsämnen som det inte finns lika mycket av i en vegansk/vegetarisk kost, eller är svåra för kroppen att ta upp, ändå täcks in. B12, D-vitamin, järn, jod, selen och zink är tillskott som föräldrar till barn som är vegetarianer eller veganer brukar ha lite extra koll på. Monkids veganska multivitaminer och veganska mineralprodukt säkerställer ett jämnt intag av vitaminer och mineraler:

⬆︎Min tonåring äter dåligt

Äter din tonåring väldigt ensidigt och kanske inte alltid så mycket grönsaker och frukt? Monkids produkter för tonåringar säkerställer ett jämnt intag av vitaminer och mineraler. Kosttillskott ersätter inte en allsidig kost eller hälsosam livsstil.

⬆︎Min dotter menstruerar och är trött

Har du en tonåring som menstruerar och även är trött? Då kan du testa att ge tillskott av järn. Se om det blir bättre efter två månader med tillskott.

⬆︎Min tonåring är vegan/vegetarian

Att äta växtbaserat har många hälsofördelar. B12, D-vitamin, järn, jod, selen och zink är tillskott som föräldrar till barn som är vegetarianer eller veganer behöver ha lite extra koll på. Hela Monkids tonårsserie är vegansk och säkerställer ett jämnt intag av vitaminer och mineraler. Du kan kombinera alla tre produkter efter behov.


Kosttillskott ersätter inte en allsidig kost eller hälsosam livsstil. Läs mer om Livsmedelsverkets rekommendationer här.

Åter topp ^

Loading