• Fri frakt på alla prenumerationer
  • Barnens favoritvitaminer
  • Leveranstid 2-5 arbetsdagar
Hem » Blogg – Monkidsbloggen » En vanlig kombination!

En vanlig kombination!

Det finns inga standardrekommendationer, men vanliga kombinationer

Eftersom kosttillskott alltid ska tas utifrån behov kan vi aldrig ge en rekommendation som gäller alla. Men kan vi se mönster i försäljningen och konstatera att det är en vanlig kombination äta multivitamin, fiskolja och c-vitamin + zink tillsammans.

När kan jag ge mitt barn dessa vitaminer?

  • Om du vill ge ditt barn ett jämnt intag av vitaminer! Kanske petar barnet i maten under perioder, äter väldigt selektivt eller så vill du bara säkerställa att barnet får i sig alla vitaminer. En multivitamin om dagen säkerställer att barnet får ett jämnt intag av vitaminer.
  • Om ditt barn äter inte fet fisk som lax, sill och makrill. I Monkids Fiskolja finns Omega3-fettsyra (DHA) som är viktig för hjärnans utveckling. Om ditt barn bara äter vit fisk, eller ingen fisk alls, kanske du vill komplettera kosten med extra Omega3. Livsmedelsverket har inte någon skrap rekommendation kring tillskott av omega-3, utan rekommenderar en varierad kost med fisk två-tre gånger i veckan, varav fet fisk en gång.
  • Om du vill ge tillskott av C-vitamin och zink. C-vitamin och zink bidrar till immunsystemets normala funktion. C-vitamin hjälper kroppen att ta upp zink bättre. Många väljer att ge denna produkt under inomhussäsongen.

Ovan punkter gör det till en vanlig kombination.

Hur äter jag en vanlig kombination?

De rekommenderade dagsdoserna står alltid på varje förpackning och ska inte överdoseras. Äter ditt barn produkterna enligt bilden ovan är det rekommenderade dagliga intaget följande:

  • 2-4 stycken Fiskolja (beroende på hur mycket Omega 3 barnet får i sig via kosten)

Loading