• Fri frakt på alla prenumerationer
  • Barnens favoritvitaminer
  • Leveranstid 2-5 arbetsdagar
Hem » Blogg – Monkidsbloggen » Extra D-vitamin i höst och vinter

Extra D-vitamin i höst och vinter

Mörkt på väg till förskolan, mörkt på väg hem från förskolan? D-vitamin bildas i huden när den exponeras för sol. Under de mörka årstiderna är det därför svårare för kroppen att tillgodose sig behovet naturligt. Alla Monkids multivitaminer innehåller hela dagsbehovet av D-vitamin – i en gummy!

Varför är det svårare med D-vitamin under höst och vinter?

  • Solen inte är uppe så många timmar.
  • Vi har mer kläder på oss för att skydda oss mot kyla, vind, snö och regn. Det gör att det är mindre hud som kan exponeras för sol.
  • Vi spenderar mer tid inomhus.

Livsmedelsverket har ett rekommenderat dagligt intag av D-vitamin på 10 mikrogram per dag. Det kan man få i sig genom fet fisk, från solen och via berikade mejeriprodukter. För att säkerställa att man kommer upp i de rekommenderade nivåerna är det många som väljer att ta tillskott av D-vitamin – framförallt under vinterhalvåret. D-vitamin behövs för att barns benstomme ska växa och utvecklas normalt och bidrar till ett normalt fungerande immunsystem hos barn.

Alla Monkids Multivitaminer innehåller hela dagsbehovet av D-vitamin – i en gummy! Utöver D-vitamin innehåller våra multivitaminer såklart massa andra vitaminer som B12, C-vitamin och B6.

Det finns tre goda och naturliga smaker för barn; apelsin, jordgubb och hallon. Såklart är dom otroligt mjuka och goda. I Monkids sortiment finns även en multivitamin-gummy för tonåringar och vuxna med naturlig smak av apelsin.

Alla Monkids multivitaminer innehåller dagsbehovet av D-vitamin i en gummy!

Loading