• Fri frakt på alla prenumerationer
  • Barnens favoritvitaminer
  • Leveranstid 2-5 arbetsdagar
Hem » Blogg – Monkidsbloggen » Intervju med Alexandra Bring

Intervju med Alexandra Bring

Hej Alexandra! Vi är så glada över vårt samarbete. För oss är du en orolig inspirationskälla i föräldraskap. Något vi verkligen uppskattar med dig är din inställning till mat och barn. Det känns som du är avslappnad och samtidigt har ett stort fokus på att få barnen att äta bra. Berätta, hur har du lyckats med det?
Hej och tack detsamma! Jag var själv väldigt petig med maten som liten och kände en press när det kom till mat. Jag har aldrig velat pressa våra barn till att äta mer. Jag har från start försökt göra mat till något roligt dom får utforska själva med mycket kladd och utan prestation eller beröm. Det har varit något neutralt!

Alexandra Bring

Äter dina barn allt du lagar?
Nästan allt. Mitt enda önskemål är att dom åtminstone smakar av allt och jag har heller aldrig erbjudit alternativ till det som lagats. Äter dom inte bra av det som finns så får vi bara fylla på med ett större mellanmål. 

Har det funnits perioder när dina barn totalvägrat mat eller äter väldigt enformigt? Hur har du hanterat det?
Vi hade en period när ett av våra barn åt väldigt lite middag och tog igen det med klämmisar på kvällen och så fick det vara ett tag. Sen experimenterade vi oss fram och det som fungerade för oss då var att vi började äta middag senare för aptit är absolut den bästa kryddan! 

Har du några konkreta tips på hur man kan få barn att bli intresserade av mat?
Det som fungerat genomgående för oss har varit att låta barnen kladda loss och sen vänta med att tvätta av dom tills måltiden är över. Vi har heller aldrig berömt våra barn för att dom äter eller tjatat på att dom ska äta mer. Det har fått vara något väldigt neutralt och prestigelöst. Vi har heller aldrig skärmar när vi äter (ok, den minsta kan absolut få babblarna för att vi andra ska kunna prata) och maten och gemenskapen är det som är i fokus. Barnen får också hjälpa till, smaka av och vara med att bestämma i vad vi äter. 

Monkids är ju kosttillskott som föräldrar kan välja att ge sina barn när de upplever att det finns behov. Varför väljer du att ge Monkids?
Som ett komplement för att se till att barnen får i sig precis allt! Jag är t ex inte den som väljer fisk i första rummet när det ska handlas och är lite dålig på att erbjuda tillräckligt med grönsaker. Ibland finns inte tiden och då är det skönt att få vardagspusslet att gå ihop på ett smidigt sätt. Sen älskar våra barn Monkids och frågar efter vitaminer varje dag! 

Och slutligen, hur ser er Monkids-rutin ut?
Efter frukosten på morgonen innan tandborstning får tjejerna sina vitaminer. Ett bra sätt att få frukosten att gå lite snabbare en stressig förskolemorgon 🙂

Loading