• Fri frakt på alla prenumerationer
  • Barnens favoritvitaminer
  • Leveranstid 2-5 arbetsdagar
Hem » Blogg – Monkidsbloggen » Varför är det socker i Monkids?

Varför är det socker i Monkids?

Vitaminer, mineraler och fiskolja smakar inte gott naturligt. Eftersom barn har svårt att svälja tabletter behöver de kunna tugga sina tillskott. Och då behöver tillskotten vara goda. I alla Monkids produkter har vi valt socker, helt enkelt för att vi känner oss mest trygga med något naturligt.

Hur mycket socker är det i Monkids?

En gummy från Monkids innehåller cirka 1 gram socker. Det är lika mycket socker som det är i en tesked ketchup.

Har man en sockerfri kost till sitt barn finns det andra alternativ på marknaden som har valt att söta med artificiella sötningsmedel.

Bra potens i Monkids = mindre socker socker till ditt barn

Vi arbetar alltid för att ha så hög dos vitamin som möjligt i våra gummies. Med hög postens sjunker det rekommenderade dagliga intaget, vilket i sin tur gör att barnet inte behöver ta så många. gummies per dag. Det blir alltså både billigare för dig som förälder då en burk Monkids räcker länge och mindre socker för barnet som inte behöver äta så många. Win win!

Exempelvis är den rekommenderade dagsdosen en gummy om dagen för alla våra multivitaminer – vilket gör att man får i sig 11 vitaminer och ett gram socker.

Ät alltid i samband med måltid och i anslutning till tandborstning

Vi rekommenderar alltid att ta Monkids i samband med måltid. Detta för att minska småätande. Optimalt är att äta sin/sina Monkids efter frukost eller middag och i anslutning till att man ska borsta tänderna.

Kosttillskott är inte godis

Eftersom det är socker i Monkids och då alla våra vitaminer är goda kan det kan vara bra att vara tydlig med barnet att Monkids är vitaminer – inte godis. Därför ska dom alltid tas efter behov och enligt rekommenderad dagsdos.

Kosttillskott ersätter inte en allsidig kost eller hälsosam livsstil.

Monkids Silikonskål Rosa
Frukostbord med gummies vitaminer från Monkids

Livsmedelsverket hemsida kan du läsa med om rekommendationer kring kosttillskott.

Loading