• Fri frakt på alla prenumerationer
  • Barnens favoritvitaminer
  • Leveranstid 2-5 arbetsdagar
Hem » Blogg – Monkidsbloggen » Färgglada påskpinnar

Färgglada påskpinnar

Roligt påskpyssel som kommer gillas av barn i alla åldrar. Och kanske du också. Bonus: ni får en sväng ut i naturen!

1. Nu kör vi igång det här roliga påskpysslet! Ge er ut i skogen och samla ihop ett gäng pinnar. De får gärna ha förgrenat sig och vara ganska tjocka och stabila.

2. Ta med pinnarna hem och låt dom ligga inomhus ett tag så de blir torra. Lycka för alla barn som äntligen får ta in sina pinnar!

3. Skrapa bort eventuell bark när den torkat.

4. Ta fram hobbyfärger och garn i olika färger.

5. Nu är det bara att sätta igång! Måla pinnarna och linda dem med garn.

6. Ställ i en vas och pynta med fjädrar och kycklingar. Eller låt det stå bara som det är. Blir så fint att du aldrig vill att påsken ska ta slut!

Ett tips är att låta det här pysslet ta lite tid – och kanske pågå i en vecka. Ta en helg och tillsammans med barnet börja planera vad det är ni ska göra. Sen går ni ut i skogen och plocka pinnar. Kanske behöver ni åka till hobbyaffären för att köpa lite färg och garn, perfekt delmoment att göra tillsammans. Nu har ni allt hemma och under veckan kan ni undersöka om pinnarna börjat torka, om barken går att börja peta loss. Sen ägnar ni nästa helg åt att börja måla och pyssla. Ställ fram allt på ett bord – och om det är möjligt låt det stå framme en hel dag, så kan man komma och gå och omgångar. Med enkla medel kan man verkligen låta ett litet och enkelt pyssel bli stort och något som verkligen engagerar barnet. Toppen för påsklovet!

Varsågoda för ett roligt påskpyssel som kommer gillas av barn i alla åldrar.

Vill du har fler tips för hela familjen? Kolla här. Och här hittar du en liten guide för vuxna som vill pyssla med sina barn.

Loading