• Fri frakt på alla prenumerationer
  • Barnens favoritvitaminer
  • Leveranstid 2-5 arbetsdagar
Hem » Blogg – Monkidsbloggen » Vilka kosttillskott kan jag ge mitt barn som inte äter fisk?

Vilka kosttillskott kan jag ge mitt barn som inte äter fisk?

Äter ditt barn inte fisk? Lugn, du är långt ifrån ensam. Många barn har svårt för just fisk. Om det har med smaken, konsistensen eller djuret som sådant att göra låter vi vara osagt. Men faktum att många barn tackar nej till fisk kvarstår. Vad kan man då som förälder göra för att se till att barnet får i sig alla nyttigheter som fisk faktiskt innehåller? Här kan du läsa våra tips för att få barn att äta mer fisk och förslag på tillskott om du vill komplettera ditt barns kost.

Fisk är nyttigt

Livsmedelsverket rekommenderar oss att äta mer fisk. Två till tre gånger i veckan lyder rekommendationerna, och då ska man gärna variera mellan magra fiskar, fetare sorter och skaldjur.

I fet fisk finns de livsnödvändiga fleromättade omega-3-fettsyrorna DHA och EPA. Även vissa alger, rapsolja och valnötter är exempel på naturliga källor till omega-3. Omega-3 har många olika uppgifter i kroppen och behövs bland annat för att små barn ska växa och utvecklas normalt.

All fisk är en bra källa till D-vitamin. Livsmedelsverket rekommenderar alla som inte äter fisk att ta tillskott av 10 mikrogram D-vitamin varje dag. Äter ditt barn inte fisk kan du välja att ge tillskott.

Äter ditt barn inte fisk?
Äter ditt barn inte fisk?

Tips på att få barnet att äta mer fisk

Äter ditt barn inte fisk? Här kommer några tips som kanska kan hjälpa till på traven:

  • Testa nya sätt att servera fisk på! Fiskburgare är en rätt som plötsligt brukar kunna ändra barns skeptiska inställning till fisk.
  • Fisk i roliga roliga former. Använd ett pepparsmått och stansa ut fisken i tex. form av hjärtan. Oftast blir den också godare då.
  • Ät fisken med annorlunda tillbehör. Har du testat fisk på mackan? Eller i tacos? Ibland blir det godare på andra sätt.  

Äter ditt barn inte fisk?

Äter ditt barn inte fisk kan du välja att ge tillskott av fiskolja och D-vitamin. Livsmedelsverket rekommenderar alla som inte äter fisk att äta tillskott av 10 mikrogram D-vitamin varje dag.

Vilka av Monkids produkter kan jag välja?

En kombination av Fiskolja och Multivitamin ger ett jämnt intag av D-vitamin (10 mikrogram/gummy) och omega-3-fettsyrorna DHA och EPA. 1 multivitamin gummy om dagen räcker och 2-4 fiskolja gummies (beroende på hur mycket du vill komplettera ditt barns kost).

Monkids Multivitaminer finns i tre goda smaker; hallon, apelsin och jordgubb.

Multivitamin Fiskolja

Loading