• Fri frakt på alla prenumerationer
  • Barnens favoritvitaminer
  • Leveranstid 2-5 arbetsdagar
Generation Pep #pepkom 2021

#pepkm2021

Höstlovspepp! 

#Pepkm 2021 – Vad är det!? 

Visste ni att barn och unga är som mest stillasittande under lov och helger? Höstlovet är inget undantag. Vi vill inspirera fler till rörelseglädje och därför stöttar vi Generation Peps kampanj Pep-kilometern. Det handlar om att barn, vuxna, ja alla- ska springa, gå, cykla, rulla eller på annat aktivt sätt ta sig 1 kilometer per dag varje dag. Häng med du också och tagga din kilometer med #pepkm så sprider vi rörelseglädje till fler!

Varför finns kampanjen #pepkm?

Generation Pep har sedan 2016 arbetat för att alla barn i Sverige ska ha möjligheten och viljan att leva ett aktivt liv. Kampanjen Pep-kilometern #pepkm är en kampanj som syfter till att få fler barn och unga i rörelse. Den är aktuell under höstlovsveckan, v 44, eftersom statistik visar att barn och unga är som mest stillasittande just under skollov och helger.

Hur mycket ska barn och unga röra sig varje dag?

Barn och unga över 6 år ska vara fysiskt aktiva i genomsnitt 60 minuter per dag (barn under 6 år behöver röra sig varje dag men har inte någon angiven genomsnittstid, du kan läsa mer om rekommendationerna här). Det behöver inte vara sammanhängande 60 minuter men det viktiga är att pulsen går upp och man blir lite andfådd. Idag vet vi att bara 2 av 10 barn når upp till 60 minuters fysisk aktivitet om dagen, och även vuxna blir allt mer stillasittande.

En kilometer tar ju inte så lång tid att gå/cykla/springa/rulla, varför tar ni inte en längre distans?

Vi vill sänka trösklarna för rörelse. Idag vet vi att bara en bråkdel av barn är aktiva i 60 minuter som rekommendationerna anger. Kan vi få många barn att åtminstone röra sig 10-15 minuter om dagen så har vi gjort stor skillnad. Vår förhoppning är dessutom att en kortare distans varje dag ska innebära att man vågar utmana sig själv att kanske göra distans fortare nästa gång, eller kanske lägga på. Dessutom är 1 kilometer en sträcka som även små barn klarar av och då blir detta dessutom en aktivitet som man kan göra hela familjen tillsammans.

– Vi är ap-pepp på detta initiativ! Hoppas ni känner likadant.
Kom igen nu Sverige – Nu kör vi!

Loading