• Fri frakt på alla prenumerationer
  • Barnens favoritvitaminer
  • Leveranstid 2-5 arbetsdagar
Hem » Blogg – Monkidsbloggen » Monkids frågar Emelie – ”Vi ger vitaminerna som ett komplement efter frukost”

Monkids frågar Emelie – ”Vi ger vitaminerna som ett komplement efter frukost”

Emelie är mamma till Dante som snart är 6 år år och Bill som nyss fyllt 3 år. Hela familjen är intresserade av mat och barnen äter en varierad kost med mycket frukt och grönsaker. Monkids får barnen för att säkerställa intaget av D-vitamin och omega-3-fettsyror. Här berättar Emelie mer!

Hej! Vad kul att du ville snacka lite! Hur mår du?

Ja, så kul att ni frågade! Jag mår bra. Har varit en riktig småbarnshöst med långa vabbperioder, men nu håller vi tummarna för att vi får vara friska fram till jul.

Ni är ju regelbundna Monkids-ätare, hur länge har pojkarna ätit Monkids?

I ungefär 3 år har Dante ätit sina vitaminer. Bill började lite innan han fyllde 3! Det var lite svårt att ge till den ena och neka den andra, haha. Men Bill har alltid kunnat tugga bra och bara fått de allra mjukaste.

Vilka av Monkids prdukter äter barnen och varför?

Vi började ge Dante D-vitamin + Kalcium, för att han inte gillade D-dropparna. Sen gick vi över till Multivitamin Hallon när vi förstod att den innehåller mer D-vitamin per gummy. Nu äter båda killarna någon av Monkids Multivitaminer och er goda Fiskolja varje dag. Toppenkombo som passar våra barns behov!

Kan du inte berätta lite mer om vilka behov barnen har? För visst äter dom ganska bra?

Ja, hela vår familj är intresserad av mat. Vi äter sällan halvfabrikat och för mig är matlagning ett sätt att visa kärlek på. Så jag lagar gärna mat till de jag tycker om!

Båda barnen äter bra, men D-vitamin tycker vi är viktigt att vi inte vill chansa – speciellt inte under vintern. Pojkarna dricker hellre vatten än mjölk, som ju är berikad med D-vitamin. Monkids Multivitamin får barnen för D-vitamin.

Sen tycker jag ofta att aptiten minskar om de blir sjuka och att det kan ta några veckor innan de är på banan igen. I sånna perioder känns det också bra att veta att de får i sig alla vitaminer genom en multivitamin.

Fiskoljan äter de helt enkelt för att vi inte äter fisk så ofta. Alla gillar det, men vi glömmer helt enkelt bort att äta det så ofta som man rekommenderas. Jag tror verkligen på omega-3 och äter det själv. Därför känns det extra bra att kunna ge barnen.

Hur ser er Monkids-rutin ut?

Vi försöker ha en rutin där vi ger vitaminerna efter frukost, men ibland är dom vääääligt sugna och då kan det bli direkt när vi går upp på morgonen.

Har du några tips till andra föräldrar för att få i barn mer frukt och grönt genom kosten?

Absolut! Här kommer mina bästa tips som funkar bra hemma hos oss:

💚Smoothie-glassar! Mixar bär och grönsaker och fryser in i glassformar.

💚Servera massa olika grönsaker och frukt direkt när bebisen ska börja äta riktig mat.

💚Utnyttja hunger före måltid och ställ fram grönsaker.

💚Lär barnet att vara delaktigt och välja grönsaker och frukt i butiken.

Tack för att vi fick prata lite med dig! Ha en underbar höst och vinter! Här kan du kika närmre på produkterna som Dante och Bill äter.

Loading