• Fri frakt på alla prenumerationer
  • Barnens favoritvitaminer
  • Leveranstid 2-5 arbetsdagar
Hem » Blogg – Monkidsbloggen » Mitt barn äter inte fisk, vilka kosttillskott kan jag ge?
Fiskolja Monkids Omega-3

Livsmedelsverket rekommenderar D-vitamin

Fisk är en bra källa till många viktiga näringsämnen, D-vitamin är ett av dessa. Om ditt barn inte äter fisk alls, eller bara ibland, rekommenderar Livsmedelsverket att ge ett tillskott på 10 mikrogram D-vitamin varje dag.


Behöver mitt barn fiskolja också?

Livsmedelsverket rekommenderar oss att äta fisk 2-3 gånger i veckan, varav fet fisk ett av dessa tillfällen. I fet fisk finns den livsnödvändiga omega-3-fettsyran DHA. Denna finns bara naturligt i fet fisk och vissa alger. Föräldrar till barn som inte äter fet fisk kan därför välja att komplettera sina barns kost med tillskott av fiskolja som innehåller DHA. Monkids Fiskolja innehåller omega-3-fettsyran DHA.
 

Vilka produkter från Monkids
kan jag välja?

  • Monkids Multivitamin eller Monkids D-vitamin
    Både Monkids Multivitaminer och Monkids D-vitamin innehåller 10 mikrogram D-vitamin. En gummy-apa om dagen räcker. Välj någon av dessa för att säkerställa ditt barns behov av D-vitamin.
     
  • Monkids Fiskolja
    Äter ditt barn inte fet fisk kan du komplettera kosten med 2-4 st gummies av Monkids Fiskolja varje dag. Säkerställer ett jämnt intag av omega-3-fettsyrorna DHA och EPA. 

Har du ett barn som inte äter fisk kan du komplettera kosten med 1 st Multivitamin/1 st D-vitamin + 2-4 Monkids Fiskolja.

Kosttillskott ersätter inte en allsidig kost eller hälsosam livsstil.

Loading