• Fri frakt på alla prenumerationer
  • Barnens favoritvitaminer
  • Leveranstid 2-5 arbetsdagar
Hem » Blogg – Monkidsbloggen » Intervju med Julia Wiberg

Intervju med Julia Wiberg

Julia Wiberg är en välkänd profil för både stora och små. Med sina hyllade barnböcker, trollbindande djurprogram och sin skrattiga podcast Louise & Julia Poddar är hon en av Monkids storfavoriter. Julia är också mamma till tjejerna Norma och Maj-Lis. I en intervju med Monkids berättar hon om att gemensamma intressen med barnen ofta är en nyckel och att indisk linsgryta kan göra kaos av en middag.   

Hej Julia! Så fint att du ville snacka lite med oss. Hur är läget? 

Hej! Det är så bra så. Barnen har precis gått till förskolan, jag äter en macka och sen ska jag sätta mig och skriva på min kommande barnbok som handlar om hajar!

Du jobbar ju med barnrelaterat innehåll och är proffs på att fånga barns uppmärksamhet och intresse. Funkar det lika bra i mammarollen som professionellt? 

Hehehe. Ja men typ. Inte alltid, men ofta! Kan vara för att jag själv har liknande intressen som mina barn, och många barn, så det faller sig lite naturligt. 

En situation där många föräldrar upplever att det kan vara lite knepigt och lätt bli laddat är runt matbordet. Man vill ju ofta att barnen både ska äta och att det samtidigt ska vara avslappnat och trevligt. En ekvation som inte alltid funkar under trötta vardagskvällar eller under trotsperioder. Hur ser matsituationen ut hemma hos er? 

Haha ja, gu, matstunderna. Mm. Det är 50/50. Vissa gånger stökigt och kaosigt. Något barn som sjunger högt och det andra som skriker sluta och två föräldrar som säger någon floskler som “Nu låter vi maten tysta mun” och ja, ni förstår. Medan andra gånger kan vara lugna och rofyllda. Men det beror nog på vilken mat som serveras. Blir det pannkakor sitter barnen som två ljus liksom, men om jag serverar en “indisk linsgryta” mer kaos. 

Har du några tips som du skulle vilja dela med dig till andra föräldrar som kämpar på?

Laga mat med barnen! Om ni orkar och pallar. Men jag tycker det är jätteroligt och barnen blir supermalliga när de får duka bordet själva och servera maten de lagat. Och jag vill tro att de vågar smaka lite mer när de fått vara med och laga. OBS, man får räkna med att det blir superstökigt. Bita ihop och djupandas liksom men det är så värt det om det innebär att de äter maten och middagen blir relativt lugn. 

Och slutligen, hur ser er Monkids-rutin ut?

De får en fiskolja och en multivitamin efter frukost och det är mitt bästa lifehack. För de är aldrig så motiverade, fokuserade och lugna som när de ska få en “vitaminapa” efteråt! 

Tack snälla för att vi fick snacka lite med dig och för fina tips! Stort lycka till med hajboken – kan inte bli annat än succé! Vi hörs!

Här kan du läsa mer om Julia och spana in hennes böcker.

Loading