• Fri frakt på alla prenumerationer
  • Barnens favoritvitaminer
  • Leveranstid 2-5 arbetsdagar
Hem » Blogg – Monkidsbloggen » Intervju med Familjen & CO

Intervju med Familjen & CO

Hur får man ihop turnéliv med tre barn, hund, mat- och sovrutiner? Ljuvligt inspirerande Familjen & CO får oss att tänka utanför boxen, våga testa och låta barnen möta vuxenvärlden lika mycket som tvärtom. Läs om deras spännande vardag och ta del av deras bästa knep här!

Hej familjen! Vi är SÅ glada över att ha Familjen & CO i ett nära Monkids-samarbete under året. För dom som inte känner till er, berätta vilka ni är!

Ingen är gladare än vi! Att samarbeta med er känns genuint och naturligt eftersom era vitaminer är något vi använt oss av länge. Familjen & Co är en familj fylld med kärlek, glädje och en nypa kaos.

Familjen består av Mamma Bell, Mamma Mariette , Disa 6 år, Dante 2,5 år, Della 5 månader samt vår Boxer Bosse. Mamma Mariette är sedan länge en folkkär artist i Sverige och Mamma Bell har jobbat som chefsdesigner i många år. Nu har jag (Bell) sadlat om och jobbar heltid med våra sociala kanaler där vi delar vår vardag för att sprida kunskap och förståelse för att familjer ser olika ut och det viktigaste av allt, att alla har rätt att få älska vem dom vill.

Barnen Della, Disa och Dante

Ni lever ju ett fantastiskt rikt liv! Ett tryggt och lugn småstadsliv kombinerat med och storstad, äventyr och puls. Finns det en “vanlig vecka” hos er?

För oss är det verkligen det bästa av två världar. Både jag och min fru är kreativa själar som lätt blir rastlösa men vi behöver även lugnet för att ladda batterierna efter en kreativ process.

Det är så svårt att berätta om en ”vanlig” vecka hos oss, då det verkligen varierar mycket. Ena veckan njuter vi av att fixa hemma, ta långa promenader och skämma bort vänner med god mat. Veckan efter så befinner vi oss backstage någonstans i Sverige. Disa leker kurragömma med Mariettes manager, Dante gottar sig med sin fruktskål i logen och Della hänger snällt på höften hos någon i teamet på plats.

Men hur får man ihop barn, rutiner, vardag med allt ni hinner med och gör? Handlar det bara om inställning eller har ni några fantastiska knep att dela med er av?

Vi tycker det är viktigt att visa att allas rutiner och vardag ser olika ut, för våra barn är det inget konstigt att åka på 23 konsertstopp i Sverige under en sommar eller har lördagsmys på ett hotell. Barnen tycker nästan det är lite konstigt när dom hör att andra inte lever så. Men precis som andra barn så har Disa skolplikt och Dante går ju i förskola, därför är det viktigt att barnen har sina rutiner när våra resor infaller på exempelvis helger under skolåret. Då går barnen och lägger sig sin vanliga tid, oavsett om vi hänger på ett hotellrum eller i en arena.

Vi får ihop vår vardag genom att inkludera barnen i det vuxna livet. Likväl som att vi vuxna möter barnen på deras nivå, så tycker vi att barnen ska få möta oss vuxna på vår nivå. För att vi ska förstå och lära oss utifrån varandra. En rolig berättelse som verkligen visar detta är när Disa skulle bjuda in sina kompisar till sitt kalas. Gästlistan bestod av flera skolkompisar men även bla Jessica Andersson, Tusse, Tommy Nilsson och Måns Möller. Hon förstod inte alls det konstiga med det, det är ju hennes kompisar. Vårt bästa knep? Gör det inte svårare än vad det behöver vara och ha inte så höga krav på dig själv som förälder.

På tal om rutiner – hur ser matsituationen ut hemma hos er? För oss som känner er vet vi ju att Dante har ganska unika smakpreferenser för sin ålder. Kan ni inte berätta mer!

Ja, Dante är en gourmand utan dess like. Han testar allt och tycker om det mesta. Toast Skagen är stående för honom när vi äter ute. Vid frukost på hotell så vill han helst ha små smakprov av allt från buffen så han får testa sig fram i lugn och ro. Det är underbar att se och höra alla hans utryck när han testar nya smaker och vi ser hur det tydligt inspirerar lillasyster som vill smaka på allt som kommer i hennes väg.

Dante är både gourmand och Monkids-fantast <3

Har ni någonsin haft perioder där det varit kämpigt med mat och något av barnen? Klassiska pasta-och-ketchup-faser?

Disa kan ibland låsa sig vid att hon inte gillar någonting för att t.ex. en kompis inte gillar det. Då brukar vi servera det vi lagat oavsett och inte göra en grej av det. Kravet är att hon måste smaka och skulle det vara så att hon verkligen inte gillar det efter hon smakat så får hon något annat. Vi uppmuntrar till att barnen ska våga smaka på allt, men respekterar också om dom inte gillar det.

Har ni några tips på hur man avdramatiserat matsituationen och får barn att vilja testa nytt?

Vi brukar inte fråga barnen om dom vill smaka eller testa något nytt, utan vi lagar mat och serverar det. Gör vi en stor grej av det så blir det oftast det också. Vi anpassar nästan aldrig maten för att det ska vara ”barnvänligt” utan dom äter det vi äter. Dante åt glatt vietnamesiska vårrullar häromdagen. Han gjorde sin egen grej av det.

Och slutligen, lika mycket som vi är era fans – vet vi ju att ni gillar oss. Berätta varför ni väljer att ge Monkids till era barn och hur er Monkidsrutin ser ut!

Barnen älskar Monkids och mammorna älskar hur mycket det underlättar vardagen. När vi är på resande fot så är det inte alltid jättelätt att täcka hela kostcirkeln och då känner vi oss trygga med att veta att barnen får i sig det dom behöver med hjälp av Monkids. Men oavsett vart vi befinner oss så är det krav på att dom ska äta en bra och stadig frukost Innan dom får äta sina ”apaminer” som dom så fint kallar dom. Skulle mammorna mot förmodan glömma lägga vitaminerna på tallriken så tar det inte många sekunder innan dom påvisar att vi glömt det viktigaste.

Mariette och Bell

Följ med på Familjen & CO:s vardag här.

Loading