• Fri frakt på alla prenumerationer
  • Barnens favoritvitaminer
  • Leveranstid 2-5 arbetsdagar
Hem » Blogg – Monkidsbloggen » Gravid-gummy med järn som inte stör tarmarna

Gravid-gummy med järn som inte stör tarmarna

För ett år sedan lanserade vi en unik gummy för gravida med järn och folsyra. Än har det inte inkommit några klagomål gällande förstoppning eller magproblem kopplat till produkten. Anledningen kan vara att tuggtabletter har ett bättre upptag än tabletter och kapslar som sväljs hela.

Gravid och förstoppad är ofta tillstånd synonyma med varandra. Majoriteten av alla gravida upplever problem med magen. Ofta är problemen kopplade till tillskotten av järn som man behöver ta under graviditeten för att komma upp i de järnnivåer som vården rekommenderar. Än så länge har vi inte fått några klagomål på Monkids Gravid Blodapelsin kopplat till förstoppning eller andra magbesvär. 

”En orsak till förstoppning under graviditet kan vara att de järntillskott man tar har ett sämre upptag av järn i kroppen – järn som inte tas upp av kroppen fortsätter ut i tarmarna och stör. När du i stället tuggar tillskott av järn så hjälper enzymer i saliven kroppen att starta nedbrytningen redan i munnen”, säger Åsa kemist och produktutvecklare på Monkids.

Monkids Gravid Blodapelsin med järn är en gummy framtagen enligt de Nordiska Näringsrekommendationerna för ammande och gravida. Den innehåller tio vitaminer och tre mineraler – bland annat 500 ug folsyra och 14 milligram järn.

”Att gummyn dessutom smakar bra hoppas vi kan bidra till att man som gravid inte glömmer att ta sina tillskott. Och kanske framför allt, att personer som upplever svårigheter med att svälja tabletter eller mår illa, enkelt kan få i sig viktiga vitaminer och mineraler innan, under och efter graviditeten”, avslutar Sanna Andersson, marknadschef på Monkids.

Lisa Eskilsson har ätit Monkids gummy för gravida med järn under hela sin graviditet och har haft en fungerande mage.

”För det första glömmer jag aldrig bort att ta mina vitaminer – dom är så goda! Och den här graviditeten har jag heller inte haft några problem med förstoppning. Kanske beror det på flera faktorer, men jag känner mig mycket nöjd med Monkids Gravid och kommer fortsätta äta även när jag ammar”, säger Lisa Eskilsson, snart tvåbarnsmamma.

Kort om Monkids Gravid Blodapelsin

  • Produkten är framtagen enligt de nordiska näringsrekommendationerna för ammande och gravida och är lika trovärdig som en traditionell sväljtablett.
  • Innehåller 10 vitaminer och 3 mineraler – bland annat 14 mg järn, 500 ug folsyra, dagsbehovet av D-vitamin, selen och jod.
  • Produkten kan kombineras med de järntillskott man ofta får utskrivet av sin barnmorska.
  • Rekommenderad dagsdos: 2 gummies.
  • Livsmedelsverket rekommenderar alla som kan tänkas bli gravida att ta tillskott av folsyra. Därefter finns en rekommendation att äta tillskott av folsyra fram till vecka 12.
  • Vegansk och tillverkad i Sverige.
  • Naturlig smak av blodapelsin.
  • Produkten innehåller socker och rekommenderas tas i samband med måltid.
Monkids Gravid Blodapelsin med järn är en gummy framtagen enligt de Nordiska Näringsrekommendationerna för ammande och gravida. Den innehåller tio vitaminer och tre mineraler – bland annat 500 ug folsyra och 14 milligram järn.
En gummy för gravida med järn.

Loading