• Fri frakt på alla prenumerationer
  • Barnens favoritvitaminer
  • Leveranstid 2-5 arbetsdagar
Hem » Blogg – Monkidsbloggen » Därför innehåller Monkids socker
Därför innehåller Monkids socker

“Varför innehåller Monkids socker?”. Här kommer en bakgrund som förklarar därför Monkids innehåller socker. Vi hoppas kan hjälpa dig att fatta rätt beslut för ditt barn.

Barn kan inte svälja tabletter

Vitaminer, mineraler och fiskolja är inte är gott i sin naturliga form. Oftast kan eller vill inte barn svälja kapslar och tabletter. Om barn enkelt ska kunna få i sig tillskott de har behov av behöver tillskotten alltså kunna tuggas – och smaka gott!

Tryggare med socker i Monkids än sötningsmedel

För att göra goda kosttillskott som barn vill ta måste man dölja smaken av vitaminer, mineraler och fiskolja. De vanligaste alternativen är artificiella sötningsmedel eller naturliga ingredienser. Vi har valt att använde socker i Monkids. Socker är det vi känner oss mest trygga med. WHO gick i september 2022 ut med en avrådan mot sötningsmedel.

Monkids är INTE godis!

En del jämför goda kosttillskott med godis, men det finns två stora och viktiga skillnader. Monkids ska du äta vid behov och enligt rekommenderad dagsdos. Kosttillskott är ingenting du primärt äter för att det är gott, utan något du kan välja att ge ditt barn utifrån hens specifika behov. Om behov finns är det däremot viktigt att barnet enkelt kan få i sig tillskottet.

Undvik småätande och borsta tänderna

Eftersom du inte ska äta så många Monkids-gummies per dag blir det totala intaget av socker inte så stort. Utesluter du socker helt i ditt barns kost finns det andra alternativ på marknaden som kanske passar dig bättre än Monkids. Vi rekommenderar att ta Monkids i samband med måltid och att borsta tänderna efter.

Kommer Monkids utveckla alternativ utan socker

Då vi är ett litet företag har vi möjlighet att vara snabba. Vi tittat hela tiden på naturliga alternativ till socker som vi kan känna oss lika trygga med och som marknaden är villig att betala för. En dröm hade varit att kunna söta med närproducerad honung, men som det ser ut just nu hade en sån Monkids-burk tyvärr behövt kosta flera hundra.

Hör av dig!

Du kan alltid höra av dig till oss med frågor, tankar och funderingar. Eftersom vi är ett liter familjeföretag går all feedback från er direkt in i kärnan och används i det löpande arbetet med att fortsätta vara bäst på gummies.

Kram,

Monkidsfamiljen

Loading