• Fri frakt på alla prenumerationer
  • Barnens favoritvitaminer
  • Leveranstid 2-5 arbetsdagar
Hem » Blogg – Monkidsbloggen » Kosttillskott till barn som inte äter fisk

Kosttillskott till barn som inte äter fisk

D-vitamin rekommenderas

För att få tillräckligt med D-vitamin rekommenderar Livsmedelsverket vissa grupper att ta tillskott av D-vitamin. En av dessa grupper är alla som inte äter fisk. Så, om ditt barn inte äter fisk finns en rekommendation att äta 10 mikrogram tillskott av D-vitamin per dag.

Alla Monkids Multivitaminer innehåller 10 mikrogram D-vitamin/gummy. Så äter inte ditt barn fisk kan du välja att komplettera kosten med en multivitamin. Finns i tre smaker för barn och en för tonåringar.

“Många barn får i sig för lite fleromättat fett”

Hur är det då med tillskott av fiskolja, behövs det? Om man inte äter fisk alls eller så ofta som Livsmedelsverket rekommenderar (2-3 gånger i veckan) så kan man jämföra det med att äta en vegetarisk kost. För detta gäller följande riktlinjer för omega3-fett:

”Många barn. Även de som äter blandkost, får i sig för lite fleromättat fett, särskilt omega3-fett. En särskild sorts omega-3-fett heter DHA och behövs för hjärnans och synens utveckling. DHA finns främst i fet fisk som lax, sill och makrill. I växtriket är det bara alger som innehåller de längsta omega-3-fettsyrorna, DHA”.

Livsmedelsverket

I Monkids Fiskolja finns DHA. DHA finns även i algolja, om man föredrar det.

Kombinera multivitamin och fiskolja

Alla Monkids multivitaminer kan kombineras med Monkids Fiskolja.

Loading