• Fri frakt på alla prenumerationer
  • Barnens favoritvitaminer
  • Leveranstid 2-5 arbetsdagar
Hem » Blogg – Monkidsbloggen » 5 tips för en härligare (och mer skärmfri) bilresa med barn

5 tips för en härligare (och mer skärmfri) bilresa med barn

Kommer frågan “hur långt är det kvar?” innan bilen ens rullat ut från uppfarten? Vi har samlat 5 tips för en härligare bilresa med barn.

5 tips barn i bild

1. Alltid boll i bilen!

Att stanna och sträcka på benen är ett måste. Ta för vana att alltid ha med en boll som ni tar fram vid rastplatser. Då kommer barnen snabbt i rörelse och får utlopp för lite kryp i benen. Kasta, sparka, jonglera – och hela familjen kan vara med. 

2. Skriv ut en karta

Tidsbegreppet är svårt för barn, men genom att illustrera vägen blir det ofta enklare att förstå. Markera ut var ni ska stanna, vad ni ska göra på varje plats och bygg upp bilresan som ett spännande äventyr. Med hjälp av en penna kan barnet själv stryka över och se hur ni närmar er målet.  

3. Räkna saker

Gula hus, flaggor, vindkraftverk, soptunnor eller lastbilar. Bestäm en sak som ni ska räkna och tävla sedan om vem som först kommer till trettio! Går att variera i oändlighet och brukar kunna sysselsätta barnen en bra stund. 

4. Tjugo frågor

Någon i familjen tänker på en person, ett djur eller en karaktär. De andra har 20 frågor på sig att lista ut vem det är. Kan det vara den mest uppskattade billeken genom tiderna?

5. Ljudböcker

Här kommer tre Monkids-favoriter, perfekta för bilresan:

Gillade du våra 5 tips för en härligare bilresa med barn? Läs fler tips från Monkids här.

Loading