• Fri frakt på alla prenumerationer
  • Barnens favoritvitaminer
  • Leveranstid 2-5 arbetsdagar
Hem » Blogg – Monkidsbloggen » 3 tips för att hålla familjens blodsocker stabilt i sommar

3 tips för att hålla familjens blodsocker stabilt i sommar

Vi har samlat 3 tips för att hålla familjens blodsocker stabilt i sommar. Har frukten ersatts med glass, mellanmålet glömts bort och middagarna blivit senare än planerat? Bra, då har du semester! Men för att hålla hela familjens energinivå stabil kan det behövas lite bra påfyllning mellan varven.

1. Preppa Smoothies!

Samtidigt som du gör frukost: preppa smoothies till eftermiddagen. En perfekt energipåfyllning att ha redo när ni kommer hem efter en lång dag på stranden. Testa att ha i banan, frukter och bär, frysta ärtor eller spenat och yoghurt. Smoothies är både nyttiga och enkla att förbereda!

Preppa smoothie

2. Bilsnacks!

Majskakor, nötter och torkad frukt är perfekta snacks att alltid ha ett lager av i bilen. Dessa snacks räddar långa bilresor och är perfekt påfyllning på väg till och från bad och utflykt. Att ha hälsosamma snacks till hands hjälper till att hålla blodsockret stabilt under dagen.

3. Ta med protein till stranden

Bullar, glass och kakor är givna i fikakorgen, men plocka också gärna med goda grejer som mättar och håller energin mer stabil. Här är några tips:

  • Ostkuber – barnens favorit, perfekt att lägga i en låda!
  • Hummus och grönsaker – gott för både stora och små
  • Nötter och frön – rika på protein och bra fetter

Kom ihåg att balansera godsaker med proteinrika och hälsosamma alternativ för att hålla blodsockret stabilt och energin på topp hela sommaren.

3 tips för att hålla familjens blodsocker stabilt i sommar. Fler tips från Monkids hittar du här.

Loading